Ситопечат

Технологията на ситопечата за разлика от другите видове печат, дава възможност за работа не само върху хартия, но и върху пластмаса, дърво, самозалепващи PVC фолиа, текстил, метал, стъкло, кожа и други материали, а също така и върху предмети с неправилна форма.

Предимство при този вид печат са и качествата на мастилото, което се използва. То може да се насити толкова, че отпечатъкът да добие релеф. Мастилата за ситопечат са плътни, с висока покривност и издръжливост, наситени и с голяма яркост. Всички тези техни качества ги правят защитени от UV лъчите на слънцето, като цветовете запазват своята наситеност за дълъг период от време. Ситопечатът дава възможност за използване на многообразие от ефекти като разноцветни глитери, глитери с различни метални отблясъци, перлен и пясъчен ефект, фосфоресцентен светещ ефект, скреч (изтриващ) ефект, термо изчезващ или появяващ се ефект, обемен ефект и др.

Ситопечатът е удобен при надписване на рекламни сувенири, плакати, билбордове, кутии, указателни табели, декориране на облекла или други текстилни изделия, самозалепващи стикери от PVC фолио, рекламни табели, папки, хартиени торби, стикери за продукти от козметичната промишленост, етикети за бутилки, директен печат на бутилки и флакони, картички, листовки, календари, визитки и много други.